Hoe artsen een maagzweer ontdekken

      Możliwość komentowania Hoe artsen een maagzweer ontdekken została wyłączona

Voor de diagnose vraagt ​​de medische professioneel gewoonlijk de patiënt in de inspectie na zijn grieven en ontvangt daarom daarom ook informatie over de ziekte. Om extra te identificeren van ee zweer venae controleert de arts het hogere abdominale gebied, wat meestal ondraaglijk is voor individuen samen met een maaglaesie.

Een bloedtest laten uitvoeren en eventueel een echographie (echographie) kunnen de resultaten bevestigen. Uiteindelijk kon alleen een gastroscopie de diagnose van de laesie veilig stellen.

GI-endoscopie (gastroscopie)

Het essentiële onderzoek wanneer de laesie de GI-endoscopie (gastroscopie) is. Bij haar kan de arts direct rekening houden met het slijmvlies van de buik en deze daarom minutieus analyseren. Tijdens de inspectie kan hij gemakkelijk ook veel weefselvoorbeelden (biopsieën) verkrijgen voor histologisch onderzoek.

Een gastroscopie maakt het dus mogelijk om, tussen een gastritis, een maagzweer en maagkanker uit elkaar te zetten.

GI endoscopie (Gastroscopie)Verder komt de arts aan de hand van weefselvoorbeelden erachter of de buik met het micro-organisme Helicobacter pyloribesiedelt is. Ventriculi moet de persoon eigenlijk schoon zijn, dus over een tijdsbestek geen maaltijden en geen drank nodig voor zichzelf voor een gastroscopie met een laesie wordt gedacht. Om de grapreflex tijdens het inbrengen van de endoscoop door de mond te bedwingen, bespat de arts in de nek samen met een verdoving (bijv. met een lidocaine verstuiven).

Een endoscoop is eigenlijk een buigzame, buisachtige gitaar met ingebouwde camera.

Op vraag, verwerft de patiënt voorafgaand aan het examen ook een kalmeringsmiddel, die hem in een slaap-achtige toestand brengt. De GI-endoscopie moet zeker niet later worden gekopieerd dan na twaalf weken om het succes van de therapie te valideren als er een abces wordt gevonden. Als een abcesvena niet volledig is genezen onder de geselecteerde procedure, moet de arts meer celmonsters nemen, zeker om duidelijk te maken of dit werkelijk het geval is. geen maagkankercellen. Voor personen die een gastroscopie ontkennen, of zelfs wanneer deze feitelijk is gekoppeld aan een verhoogd gevaar voor het onderzoek, kan een röntgenfoto van de buik samen met het vergelijkingsmedium worden gemaakt. Deze inspectie is echter niet zo doelgericht als de gastroscopie, omdat de medische professioneel de buikcoating en geen weefselmonsters eenvoudig niet rechtstreeks kan analyseren.

Therapie: wordt behandeld als een abces

Een behandeling van buiklaesies is in feite in het algemeen gericht op de corresponderende bron. Uit de buurt blijven van maagschadelijke materialen. Om een abces aan te pakken, is het verstandig om elk klein ding te voorkomen, een minimum aan tijdelijk precies wat de binnenkant van de buik beschadigt en ook irriterend en daardoor de introductie van een laesie te bespelen.

Deze omvatten bijvoorbeeld:

  • specifieke pijnstiller (aangeduid als niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen en acetylsalicylzuur)
  • Koffie
  • Alcoholische dranken
  • Zuiver nicotine
  • scherpe, vette en ook gefrituurde recepten

Gebruik medicamenteuze medicijnen echter alleen op afspraak samen met uw arts! Belemmering van de zuurproductie met abcestherapie. Als gevolg van het zure maag-extract deel aan een vitale plicht in de groei van maagzweren, vooral zetten dergelijke medicijnen aan de behandeling, (die de productie remmen uit buikzuur – de zogenaamde Säureblocker).

Therapie: wordt behandeld als een abces

De pijn wordt gekalmeerd door de afgenomen productie van buikzuur voor één persoon, integendeel, de buikabcessen kunnen ontspannen. Protonpompremmer. Protonpompreventie (zoals de energetische stoffen omeprazol, pantoprazol, esomeprazol) remmen de productie van zuur in de buik.

Histamine blokkers

Daarnaast kunnen histamine-blokkers (ook wel H2-blokkers of zelfs H2-blokkers genoemd) helpen. Deze omvatten bijvoorbeeld de geneesmiddelen cimetidine of zelfs ranitidine. Je sluit de histamine H2-receptor op de zuurproducerende buikcellen uit, om ervoor te zorgen dat ze geen waterstofionen meer afgeven en dat er niet te veel buikzuur kan worden gevormd.

Histamine blokkersAntacida. Evenzo kunnen zuur-agenten (veronderstelde antacida) worden gebruikt wanneer een maagzweer gedurende de therapie. Antacida verminderen de effecten van afgescheiden buikzuur. Prokinetika. Als de buik eigenlijk extreem beperkt is, helpen medicijnen die de activiteiten van de maag stimuleren (in contact komen met Prokinetika, zoals metoclopramide (MCP) en ook domperidon). Penicilline (verwijdering van bacteriën met medicijnen). Als de bacterie Helicobacter pylori daadwerkelijk de bron is van een ziekte van de buikwand van de cel, bevat de therapie een meerdaagse behandeling samen met voorgeschreven antibiotica, die de bacterie Helicobacter pylori doden. Medische professionals noemen deze vorm van peptische ulcustherapie ook penicilline. Terwijl de cliënt gedurende een periode van zeven dagen tegelijkertijd de antibioticumremmers Amoxicillinund clarithromycine (vervangende metronidazol) moet gebruiken, blokkeert histamine bovendien Proton-pomppreventie in exact beschreven dosering.

Je doodt de histamine-blokkers van micro-organismen en een maagzweer kan dit gemakkelijk genezen.

Operatie en ook Gastroscopie

Voorwaarden een procedure is bij een maagzweer nuttig of zelfs cruciaal – bijvoorbeeld als een maagzweer ondanks medicijnen zeker niet na een aantal maanden zal genezen. Ondanks problemen zoals bloedverlies, maaguitdunning, buikdoorbraak of zelfs de vermoedelijke buikkanker, is chirurgische ingreep de juiste soort van therapie. Verschillende procedures zijn eigenlijk afhankelijk van de noodzaak:

  1. Functie na Billroth: de arts verlost twee derde van de maag, selectief aangrenzend.
  2. Vagotomie: de cosmetisch chirurg prikt een detailsuw (nervus vagus). Deze zenuwen induceren de typisch zuurvormende weefsels in de buik. Nadat de scheiding van de maag zorgt voor minder maagzuur.

Operatie en ook Gastroscopie

Maag bloedverlies

De laesie is eigenlijk de arts bloeden tijdens de loop van een gastroscopie zou kunnen proberen om de bloedende bron te spatten met behulp van een medicijn.

Het actieve element van shot verstevigt de bloedvaten en houdt op, zodat de maag van het bloedverlies uit de laesievena komt.

De arts kan gemakkelijk de bron van het bloeden met een vermeende fibrinelijm gebruiken, naast de bloedverliesbloed door gebruik te maken van een laserapparaat dat borstvoeding geeft. Gigantische bloeding, zeker niet te beheersen, maakt gebruik van een gastroscopie, kan in het kader van een open procedure mogelijk stoppen.

Maag bloedverliesMaagontwikkelingen (vermeende opening) helpen meestal om een essentiële operatie uit te voeren – soms is het haalbaar om de buikinnovatie (minimaal invasieve strategie) te behandelen met behulp van een laparoscopie (laparoscopie) en zonder abdominale snee.

Dodelijke problemen zijn bloedingen en een opmars van het abces door middel van de niveaus vanaf het buikwandoppervlak (opening), dat (Ulcus ventriculi) gemakkelijk kan optreden wanneer een buikabces.

Mensen met terugkerende maagabces hebben een hoger risico in vergelijking met mensen die voor de eerste keer een buikzweer krijgen.

Overzicht

Een andere moeilijkheid die kan optreden als gevolg van een maagzweer is eigenlijk de intestinale vernauwing (stenose) door littekens. Terwijl het oppervlak van de buikwand wordt aangehaald of zelfs vermindert, resulteert dit in een zogenaamd goed gevormde buik.

Bovendien wordt het risico op het ontwikkelen van buikkankercellen met ongeveer drie procent verhoogd bij ernstig maagabces.